خانه / اطلاعات سفر / غذای ملی گرجستان را بیشتر بشناسید
غذای ملی گرجستان را بیشتر بشناسید

غذای ملی گرجستان را بیشتر بشناسید

خاچاپوری یک جور پای پنیر است که با خمیر و پنیر درست می شود و از دو کلمه ی گرجی خاچا (نوعی پنیر) و پورری (نان) تشکیل شده است. خمیر این غذا با پنیری به اسم سولقونی ( شبیه پنیر نمکی و ایتالیایی موزارلا) پر می شود و تاآنجا دلبر است که بر روی میز بیشتر قوم های گرجی پیدا می شود. این غذا انواع مختلفی دارد و در هر منطقه ی گرجستان ورژن خاصی از آن درست می شود که از نظر شکل و مواد نخستین و انتهایی با هم فرق دارند. در ادامه در مطلب اطلاعات سفر در مورد غذای ملی گرجستان را بیشتر بشناسید بیشتر صحبت می کنیم.

غذای ملی گرجستان را بیشتر بشناسید

خیلی ها این غذا را مثل یک ساندویچ و به صورت سرپایی می خورند اما بعضی ها هم آن را به کمک کارد و چنگ و بر سر میز میل می کنند. احیانا شما هم با ما هم باور هستید که جذاب ترین نوع خاچاپوری، آجارولی است، شکل قایقی خمیر آن را جذاب و شکیل کرده است.

پیشنهاد می کنیم در سفر به گرجستان حتما سری به یک مطعم محلی بزنید و خاچاپوری وصیت دهید احتمالا آنقدر عاشق این غذا می شوید که در مدت چند روزی که در این کشور هستید هر روز آن را میل می کنید. شکل ظاهری این غذا واقعا هوس انگیز است و خیلی ها را تحریض می کند تا در همان بار اول چند تا از آن را توصیه دهند. این غذای سنتی مواد اولیه ی کمی دارد و معمولا راحت درست می شود و شاید یکی از حجت ها معروفیت آن هم همین سجیه ها باشد.

متداول ترین نوع خاچاپوری که در منطقه ی ایمرتی درست می شود. ایمرولی شبیه قایق نیست و شکل مجازی اش کاملا گرد است و در آن به جای مصرف از پنیر سولقونی از پنیر ایمرولی مصرف می شود. پایه ی خمیر این غذا از خیمر مایه و یا ماست تشکیل می دهد.این خاپاپوری در ناحیه ی اوستیا رواج دارد و طبق معمول در همین منطقه درست می شود. شکل ظاهری آن شبیه ایمرولی است اما در خمیرش از ترکیبی از سیب قدسی آب پز و پنیر مصرف می شود.

آجارولی

شکل این نوع خاچاپوری از همه ی اجناس دیگر آن ها قابل تفوق تر است چون شبیه قایق است! این نوع غذا گاهی در تنورهای آجری درست می شود و بر روی آن تخم مرغ نیمروی شل و برخی کره گذاشته می شود.

مگرولی

این خاچاپوری در منطقه ی سامگرلو درست می شود و از نظر ظاهر شبیه خاچاپوری های ایمرولی و اوستیان است تنها فرق آن در نوع پنیر است. برای درست کردن این خاپاپوری در داخل و در روی خمیر از پنیر سولقونی استعمال می شود.

غذای ملی گرجستان را بیشتر بشناسید

آچما

این خاچاپوری شبیه لاساگنا است و با چند لایه خمیر درست می شود که در لای آن ها پاره ای پنیر ریخته می شود. در مقابله با امتعه دیگر خاچاپوری ها، آچما هم ظاهر و هم طرز پخت متفاوتی دارد. دقیقا مثل ورقه های لاساگنا، لایه های خمیر قبل از ترکیب با غذا و پختن آب پز می شوند. بعد از اینکه همه ی لایه ها پخت به شکل مستطیلی بر روی هم قرار داده می شوند و لای آن ها هم با پنیر و کره ی آب شده پر می شود.

باچولبی

تنها فرق این خاچاپوری با دیگران در ظاهر آن است و به جای اینکه سازمان ای باشد مستطیلی است. از آن جایی که خمیر رول می شود پنیر در وسط گذاشته می شود و بقیه ی قسمت های خمیر به سمت وسط مبهم می شوند. در آخر کمی تخم مرغ بر روی سطح خمیر مالیده می شود.

گورولی

این نوع خاچاپوری آنقدر منحصربفرد است که خیلی ها حتی آن را خاچاپوری نمی دانند و به آن «پای گورولی» می گویند. این غذا آغازین بار در ناحیه ی گوریا در قسمت های غربی گرجستان درست شده و به خصوص در روز ۷ ژانویه وازده می شود برای همین به پای کریسمس نامور است. این غذا از نظر مجازی شبیه هلال ماه است و با پنیر و تخم مرغ آب پز پر می شود.

غذای ملی گرجستان را بیشتر بشناسید

پنووانی

شاید در نگاه اول با دیدن این خاپاپوری فکر کنید که این غذا یک شهد دانمارکی است! اما همین که کمی از آن را بخورید متوجه می شوید که این فقط خطا مجازی است! چون مزه ی غذا کاملا متفاوته و با پنیر و خمیر درست شده است.

مخلووانی

خیلی ها این غذا را به اسم خاچاپوری نمی شناسند اما ظاهر و طعم آن مثل اقمشه یکسان خاچاپوری است. این خوراکی از غذاهای مهم محل ها کوهستانی شرقی گرجستان است و خمیر آن با برگ های چغندر و پنیر پر می شود. شما هم بعد از آزمایش این غذا با ما هم گروش می شوید که طعم و مزه ی آن فر اتر از حد تصور است و وصف شدنی نیست  پس حتما در یکی از کاباره های محلی آن را نصیحت دهید و با طعم و رنگی سایر اجنبی از خود پیشواز کنید.

مطلب پیشنهادی

علت پیشرفته بودن کشور گرجستان نسبت به کشورهای خاورمیانه

علت پیشرفته بودن کشور گرجستان نسبت به کشورهای خاورمیانه

گرجستان یکی از زیباترین کشور های خاورمیانه می باشد که دارای جاذبه های گردشگری بسیار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *